Wie ben ik?

De persoon achter UXRD

Ik ben Kevin Mol, oprichter van UXRD. Ik heb bijna 10 jaar werkervaring in het ontwerpen van gebruikerservaringen. Ik ben 28 jaar oud en ben sinds dat ik een kind ben gefascineerd met computers. Toen ik 12 jaar oud was, begon ik met websites maken. Heel simpel in Photoshop een ontwerp maken en deze ‘slicen’ voor een HTML structuur. Toen ik echt begon met het ontwerpen van websites als baan, ben ik het gedrag van mensen super interessant gaan vinden.

Vaak wordt een website gemaakt vanuit de verkoper, die bepaalt wat er op de website moet komen. Er wordt gefocust op wat mooi oogt en niet op wat goed werkt. Ik bied hier met mijn UX ervaring een oplossing voor.

Investeren in de gebruikerservaring

In 1993 bedacht Don Norman de term “User Experience”, tijdens zijn werk bij Apple. Don Norman is een van de grondleggers van het huidige werkveld. Hij schreef namelijk het boek ‘The Design of everyday things’. Dit is een must-have voor iedereen die Design beoefent.

Echter was 1993 niet de start van gebruikerservaringen ontwerpen. In 1945 huurde Bell Labs een psycholoog in om de ervaring van hun telefoonsysteem te verbeteren. Sinds dat moment zijn er tal van onderzoeken geweest over wat wel werkt & wat niet werkt. Veel regels van toen zijn verbeterd. Sommige van deze regels kunnen een gigantisch effect hebben op de conversie. Ik lever informatie aan die jouw bedrijf kan laten groeien.